Printer Friendly Version Учешће амбасадора на конференцији за штампу поводом конгреса о здравственом туризму @ 1 March 2019 09:40 AM

На позив Организације за здравствени туризам Ирана, амбасадор је позван на конференцију за штампу поводом предстојећег „4. међународног здравственог конгреса исламских земаља“. Без обзира на то што Србија не спада у ову групу земаља, председник Кластера медицинског и здравственог туризма Србије и представник Меркура из Врњачке Бање Миодраг Миљковић, који је учествовао на 3. конгресу, потписао је Меоморандум о разумевању о сарадњи са Ираном у овој области, тако да је овај позив наставак жеље иранске стране за сарадњу са Србијом на пољу здравственог и уопште туризма.
Домаћини и амбасадор су одговарали на питања новинара. На питање о могућностима сарадње између Србије и Ирана и какви су капацитети наше земље за ову/ове врсте туризма, истакао је да је та сарадња започета ангажованошћу председника Кластера Србије М. Миљковића, који је прошле године успоставио бројне контакте током свог боравка у Техерану и да је и он сам представник једне установе која је позната по високо развијеном здравстеном туризму. Нагласио је да би започету сарадњу требало наставити јер за то постоје сви услови. Србија поседује велики број сличних здравствених установа и спремна је да прими госте и из Ирана и из свих других исламских земаља. Амбасадор је говорио и о другим туристичким капацитетима и потенцијалима Србије и указао да се управо припрема почетак новог начина одлазака иранских туриста у Србију којом би била обухваћена рута Грчка-Бугарска-Румунија-Србија.