Printer Friendly Version Београдски аеродром затворен за међународни путнички саобраћај @ 20 March 2020 11:26 AM

Београд, 19. март 2020.
Влада Републике Србије донела је на данашњој седници нове одлуке у циљу сузбијања ширења вируса COVID-19, међу којима је и одлука да се међународни путнички авио-саобраћај са Aеродрома "Никола Тесла" у Београду обуставља до даљег.
Одлука ступа на снагу данас у подне и сви авиони који до тада буду полетели са полазних дестинација моћи ће безбедно да слете на београдски аеродром.
За све путнике који слете обавезујуће су мере самоизолације и њихово евентуално кршење биће строго контролисано и кажњено у складу са законом.
Донета је одлука да се затварање шалтера јавних служби не односи на Пореску управу, Управу царина и Управу за трезор, с обзиром на то да би њихово затварање нарушило несметано функционисање државе, поготово у периоду ванредног стања.
Све мере и одлуке Владе донете у претходном периоду, као и оне које ће бити донете у данима који следе, имају за циљ искључиво заштиту живота и здравља свих грађана Републике Србије.
Влада Републике Србије апелује још једном на све грађане, а посебно на наше најстарије суграђане, да у потпуности поштују сва упутства Владе у циљу очувања њиховог здравља.